Robert Rozenberg

Ik ben beweeg- en sportarts, duursporter en wetenschapper. Sinds 2006 bedenk ik, met veel plezier, oplossingen voor bewegingsgerelateerde klachten en blessures. Voor topsporters, voor amateursporters, maar ook voor mensen die als gevolg van een beperking of chronische ziekte niet goed kunnen bewegen of waarbij bewegen een deel van de behandeling is. De kracht van sport en bewegen wordt onderschat! Het is leuk en gezond, het vermindert de kans op veel ziektes, zelfs kanker, dementie, depressie en virusinfecties! Ik hou zelf voornamelijk van wielrennen en roeien. Het is verslavend om te ervaren hoe je lichaam met training meer kan dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Als beweeg- en sportarts heb ik mij gespecialiseerd in de volgende onderwerpen:

Langdurige overbelastingsklachten.
Meestal zie ik patiënten met langdurige klachten en behandelingen in het verleden zonder resultaat. Toch is een oplossing vaak wel mogelijk met een op maat gemaakt programma van training, oefentherapie en prolotherapie. Dit geldt voor bijvoorbeeld achillespees, kniepees, knieschijf, peesplaat, gluteus en schouder klachten.

VO2max meting en trainingsfysiologie
Ik maak trainingsschema’s op maat met behulp van VO2 en lactaat testen. Met de test kunnen het trainingspotentieel en trainingszones (ook voor vermogen en loopsnelheid) worden berekend, gebruikmakend van de aerobe drempel, anaerobe drempel, FTP en VO2max. Ik maak geen traditionele trainingsschema’s, maar maar de schema’s op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Chronische pijn
Vanwege mijn werk binnen het revalidatiecentrum heb ik mij kunnen bekwamen in het toepassen van prolotherapie en neuroprolotherapie in combinatie met oefentherapie voor chronische pijn. Vaak ik zie hiervoor patiënten met rug- en nekklachten, littekenpijn of blijvende pijn na een operatie of trauma.

Trainingsadvies bij chronische aandoeningen
Binnen het revalidatiecentrum zie ik patiënten met een verminderde belastbaarheid waarbij training zonder resultaat blijft of een risico inhoudt zoals spierziekten (mitochondriale myopathie), hartproblemen, oncologische behandelingen of zenuwaandoeningen (MS, CMT, HMSN).

Fietspositie metingen (bikefitting)
De fietsbeweging wordt voor een groot deel bepaald door de fietshouding. De behandeling van fietsgerelateerde klachten doe ik wanneer nodig aan de hand van een unieke fietspositie analyse methode. Ik laat mensen na aanpassing van de houding altijd terugkomen om te beoordelen of de klachten echt verdwenen zijn of dat er meer nodig is.

Rustmetabolisme meting & advies gewichtscontrole
Dit onderzoek wordt gebruikt om het kcal verbruik over de dag in te schatten. Aan de hand van de meting kan een voedingsadvies gegeven worden en een programma om af te vallen met sport of beweging.

Onderwijs
Ik verzorg frequent presentaties voor medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, sport- en patiëntverenigingen over de bovenstaande onderwerpen.

Als sportarts en wetenschappelijk onderzoeker krijg ik vaak vragen over sport, bewegingen, gezondheid en voeding. Deze website is een makkelijke manier om deze vragen te beantwoorden. Mocht je meer antwoorden zoeken, dan hoor ik het graag en ga ik ermee aan de slag.

robert@rozenbergsport.nl

Afspraken zijn mogelijk via:

nl_NLNederlands